Brand of the VanDrie Group
Hak de champignons méga klein (denk aan paddenstoelengehakt) en bak in een pan (je hoeft deze niet in te vetten) net zo lang totdat al het vocht er uit is. Pers na een kwartier de teen knoflook erbij. Je houdt een korrelige substantie over na een minuut of 30, voeg dan naar smaak bieslook, peterselie, peper en zeezout toe. Laat dit goed afkoelen, bak ondertussen de kalfshaas aan alle kanten even kort aan en laat ook deze afkoelen. Pak een stuk huishoudfolie , verdeel hierop de plakken #serranoham en verdeel het koud geworden champignonsmengsel hierover.
Leg aan het begin het vlees en rol dit strak op. Draai het huishoudfolie goed dicht en leg ff in de koelkast voor een kwartiertje. Rol de bladerdeeg (ik pak zo’n verse rol) uit en snijd hier 150 gr vanaf. Pak het vlees-serranoham ding uit de huishoudfolie, leg aan het begin van de bladerdeeg en rol ook deze op. Maak goed dicht, ook de zijkanten. Smeer deze in met het eigeel en zet in de oven totdat de binnenkant van het vlees ongeveer 43°C is. (thermometertje er in als een pro toch). #appeltjeeitje! (je kunt het deel t/m het inrollen van de serranoham al een dag van te voren fixen, gratis tip!).
Bron: Chantal | Recepten
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film