Brand of the VanDrie Group
Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een braadpan op middelmatig vuur. Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht. Leg daarna de rollade in de pan en verhit de rollade rondom, totdat deze goudbruin kleurt. Leg een deksel op de pan en braad de rollade onder regelmatig bedruipen op een lage warmtebron. Braad de rollade ca. 1 tot 1½ uur (= kerntemperatuur 62°-65°C). Een rollade kan uitstekend rosé gegeten worden. Neem de rollade uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie, laat de rollade tenminste 10 minuten rusten voor het aansnijden. Verwijder de touwtjes en snijd de rollade met een scherp niet gekarteld mes op de draad in plakken.
Doe de kalfsfond in een pannetje, voeg het blaadje laurier en de peperkorrels toe en kook het geheel in tot de gewenste dikte. Vet een ovenschaal in met de boter. Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs in de schaal. Leg hier en daar een takje rozemarijn. Voeg het ei en de knoflook toe aan de slagroom, meng het goed en schenk het over de aardappelplakjes. Verstop hier en daar een stukje mozzarella. Haal de takjes rozemarijn voor het serveren voorzichtig er uit.
Serveer de plakjes rollade met het aardappelgratin en de kalfsjus. Lekker met groene asperges. De overgebleven kalfsjus kan in een sauskom op tafel gezet worden.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film