Brand of the VanDrie Group
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm olijfolie in een braadpan met dikke bodem op een matige temperatuur. Bak de poulet rondom goudbruin. Voeg ui, bleekselderij en knoflook toe en laat nog 3 min zachtjes fruiten. Voeg tomaat, karwijzaad, gemberpoeder, kaneelstokje en kalfsbouillon toe. Laat op laag vuur ongeveer 90 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de boter in kleine blokjes en meng het met de patentbloem tot een kruimeldeegje. Voeg zout en gehakte hazelnoten toe en maak er grove kruimels van. Leg de kruimels op een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats in de oven en bak tot het licht bruin is. Schep het af en toe even om zodat de kruimels mooi krokant worden. Schep de kalfsstoof in een vuurvaste schaal, doe hier de krokante kruimels op. Druppel 2 el honing over het kruimeldeeg en zet de schaal nog 15 min. in de oven.
Serveer de citrus gremolata apart bij dit gerecht.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film