Kalfsstoofvlees

4
0 - 30 minuten
Kalfsstoofvlees (sous-vide gegaard)
*
stoven

Bereidingswijze

Verwarm het stoofvlees zoals aangegeven* op de verpakking. Fruit de sjalotten aan in olijfolie, blus af met rode wijn. Voeg kalfsfond en laurier toe. Doe het kalfsvlees erbij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Bak de zoete aardappel frieten goudbruin in een bodempje arachideolie. Haal de frieten uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zeezout en peper. Verdeel het stoofvlees over de borden, leg hier de zoete aardappel frieten naast en serveer er mayonaise bij.

Serveertip: Ook lekker met ambachtelijke frieten en truffelmayonaise.

*Kalfsstoofvlees van Peter’s Farm is sous-vide bereid. Haal het stoofvlees uit de verpakking en doe deze in een voorverwarmde pan met boter. Verwarm het geheel vijf tot tien minuten op middelhoog vuur. Tijdens het verwarmen regelmatig doorroeren.

Bereid je kalfsstoofvlees liever in de magnetron? Prik een aantal gaatjes in het folie en plaats het geheel op een bord in de magnetron. Verwarm het product drie tot vijf minuten op 630 watt.

Sous-vide is een bereidingstechniek waarbij voedsel eerst vacuüm wordt verpakt. Vervolgens wordt het in water gegaard op een gecontroleerde temperatuur. De voordelen? Smaak, sappen, vitaminen en mineralen blijven optimaal behouden.

Ingredienten

  • 2 pakjes Kalfsstoofvlees (sous-vide gegaard)
  • 4 sjalotten schoon en in de lengte gehalveerd
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • Scheutje rode wijn
  • 1 dl kalfsfond
  • 4 stuks zoete aardappel
  • Arachide olie
  • Zeezout
  • Peper
  • Mayonaise

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.