Wie de boer niet kent! Presentator Jamie Trenité gaat weer de boer op!

02-10-2023

In het veelbekeken RTL4-programma Wie de boer niet kent gaat presentator Jamie Trenité voor alweer het derde seizoen de boer op. Vanaf 7 oktober reist Jamie vier weken lang kriskras door heel Nederland om dingen te ontdekken die hij - en jij! - nog niet wisten over het boerenbedrijf. Hoe zorg je dat een koe zich kiplekker voelt en waarom zit er klaver in het voer? 

In Wie de boer niet kent krijgen we een uniek inkijkje in het boerenleven van nu. Niet alleen Jamie, maar ook een aantal bekende Nederlanders hullen zich één dag in een overall en laarzen, steken de handen uit de mouwen en komen alles te weten over boeren, dieren en duurzaamheid. Naast Jamie zijn de BN-ers dit seizoen: Nabil Aoulad Ayad, Laura Vlasblom, Britt Dekker en Bas Nijhuis. 

Nabil toont zich een talentvolle leerling-melkveehouder én yoghurtmaker, Laura leert de kneepjes van de kalververzorging, Britt begeeft zich tussen de koeien én kinderen en Bas mag snuffelen aan zijn jongensdroom: een boerderij met honderd koeien. Jamie krijgt onder andere een masterclass hooi en een spoedcursus vanillevla maken; ontdekt de nieuwste innovaties, leert hoe je letterlijk een varkentje wast en komt alles te weten over gras en geiten. 

In de eerste aflevering gaat presentator Jamie Trenité op bezoek bij de Peter’s Farm van de familie Dekker. De boers Niels en Julian Dekker zijn sinds dit jaar Peter's Farm Rosé Beter Leven kalverhouders. Jamie gaat samen met Niels de kalveren controleren. Met Julian gaat Jamie de snijmais uit de maiskuil halen om deze met het ruwvoer aan de kalveren te geven. 

In 2023 is Wie de boer niet kent bekroond met een wissel-AMMA, waarbij de jury de kracht van de verhalen benoemde. Ook in dit derde seizoen komen er weer veel persoonlijke verhalen aan bod! Wie de boer niet kent is vanaf zaterdag 7 oktober 2023 weer te zien bij RTL4, 17:00 - 17:30 uur. De herhaling is op de zondag erna om 12:00 uur. 

Klik hier voor het promofilmpje van het programma. Klik hier om naar de website van Wie de boer niet kent te gaan.

Wie de boer niet kent is te zien bij RTL4 en on demand op Videoland. Hieronder het uitzendschema.

 

Zaterdag
17:00 - 17:30 uur   

Zondag
12:00 - 12:30 uur

Aflevering 1       7 oktober 8 oktober
Aflevering 2 14 oktober 15 oktober
Aflevering 3 21 oktober 22 oktober
Aflevering 4 28 oktober 29 oktober


Foto's Wie de boer niet kent ©ICP


« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

De 5 uitgangspunten van Peter's Farm

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.