Sam van Houcke wint ‘De Ster van de Belgische Keuken’

22-10-2018
Tijdens Megavino, Brussels EXPO werd op zondag 21 oktober 2018 de titel van de ‘Ster van de Belgische Keuken’ gewonnen door Sam van Houcke van (toekomstig) restaurant MASTE te Gent. Net als in de voorgaande drie edities, heeft De Ster van de Belgische Keuken opnieuw vier jonge Belgische koks en hun respectievelijke teams uitgedaagd om de titel te winnen.

Ter gelegenheid van de finale moesten de 2 finalisten, Sam Van Houcke en Archibald De Prince, een nieuwe creatie voorstellen, samengesteld met verschillende producten uit een ‘mystery box’, aangevuld met basisproducten. De creatie van de gerechten werden alleen gemaakt met deze ingrediënten, wetende dat het niet verplicht was om ze allemaal te gebruiken. Sam Van Houcke koos de volgende ingrediënten voor zijn gerecht: Peter’s Farm Kalfsvlees, pastinaak, cantharellen, sjalotten, rode wijnazijn, knoflook en tijm. Voor zijn dessert koos hij naast de opgelegde chocolade, voor peer, macadamianoten en een chocoladeganache. De winnaar van de Ster van de Belgische Keuken won onder ander een “Gouden” Rational oven, een MSC Cruise voor 2 personen en een Peter’s Farm Kalfsvlees waardecheque. Een prestigieuze jury, versterkt door de aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexandre van België en voorgezeten door chef-kok Pierre Wynants, bestond onder andere uit Mastercook Frank Fol – Voorzitter The Mastercooks of Belgium en Mastercook Felix Alen - Vice-voorzitter Vlaanderen The Mastercooks of Belgium. De wedstrijd Ster van de Belgische Keuken wordt om de 2 jaar georganiseerd. De winnaar, Sam Van Houcke - of, als hij niet beschikbaar is, de tweede finalist, Archibald De Prince - vertegenwoordigt België bij de Worldchefs International Global Chefs Challenge. Deze internationale wedstrijd zal in samenwerking met het ‘National Culinary Team – Belgium’ georganiseerd worden. Klik hier voor meer informatie. 
« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

De 5 uitgangspunten van Peter's Farm

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen