Boerderij Vandaag: Ondanks corona continuïteit op Peter's Farm behouden

31-03-2020

Ondanks corona continuïteit op kalverbedrijf behouden
Vanwege corona probeert kalverhouder Thieu Derks mensen te weren van zijn bedrijf in Sambeek (N.-Br.). Thieu Derks houdt kalveren voor het Peter’s Farm-concept van de VanDrie Group. Vanwege corona probeert de veehouder zo veel mogelijk mensen te weren van zijn Brabantse bedrijf. Zo kunnen vertegenwoordigers tijdelijk niet langskomen. “Normaal gesproken komt de vertegenwoordiger elke week langs. Gelukkig kunnen we wel telefonisch contact houden.”

Wel bezoek van voerleverancier
De kalveren zijn nu 13 weken oud. De dieren hebben de opstartperiode achter de rug. “Dit scheelt in dierenartsbezoekjes en andere externe bezoeken.” De voerleverancier komt wel langs. Dat is noodzakelijk om het bedrijf door te laten gaan. “Ik moet zorgen dat ik genoeg afstand hou van de chauffeur.”

Werken zonder personeel
Derks probeert de continuïteit op zijn bedrijf te behouden. De veehouder zet alle werkzaamheden in zijn eentje rond. Daarom hoeft hij geen rekening te houden met extra maatregelen voor personeel. “Zolang alles op deze manier doorgaat, verandert er op het bedrijf niet zo heel veel. De dieren hebben gewoon de verzorging nodig en die kan doorgaan.” 

Iedereen zal er door de coronacrisis economisch gezien op achteruit gaan

Stroevere afzet kalveren door corona
Wel verwacht Derks dat Corona nog lang gevolgen zal hebben. De afzet van de kalveren zal naar Derks verwachting minder soepel verlopen, en de prijs zal dalen. “Iedereen zal er economisch gezien op achteruit gaan. Nu merken we pas in wat voor luxe we normaal gesproken leven, nu die opeens niet meer zo vanzelfsprekend is.” Derks is er van overtuigd dat de coronacrisis voor lange tijd gevolgen gaat hebben.

Bron: Boerderij Vandaag


« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

De 5 uitgangspunten van Peter's Farm

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen