Familie Stegeman

Rijssen
40

We hielden al langer kalveren en varkens, maar met de bouw van een nieuwe stal zijn we compleet overgegaan op Peter’s Farm. Die stal is onze trots. Hij is zo gebouwd dat de uitgaande ventilatielucht helemaal gezuiverd is van ammoniak. Geen belasting voor het milieu dus. We hebben hem naar eigen inzicht neergezet en ingericht. Met waternippels zodat de kalveren de hele dag door toegang hebben tot water. Later hebben we er speciale voerbakken bij geplaatst, zodat ze ook ongehinderd muesli kunnen eten. 

Kennen en gekend worden

Peter’s Farm betekent voor ons een intensieve omgang met de kalveren. Dier- waardigheid staat hoog in het vaandel. We willen vandaag zien of de kalveren morgen iets mankeren. Daar helpen de IT-voorzieningen op een Peter’s Farm bij, maar ook een geoefend boerenoog. Wat je daarvoor terugkrijgt, is aanhankelijkheid. De kalveren kennen je. Dat geeft een heel prettig gevoel. Net als het moment dat de kalveren binnenkomen en moeten leren drinken. Dan is het alle hens aan dek en is iedereen even zorgzaam.   

Naast de kalveren hebben we ook een aantal hobby’s. Bieke heeft de geitjes en Johan is gek op zijn auto’s. Johan maakt ook graag muziek op zijn keyboard.

  • Johan en Bieke Stegeman
  • Gevestigd in Rijssen, Overijssel
  • Twee kinderen en een schoonzoon
  • Een Peter’s Farm sinds maart 1999
  • Bijzonderheden: Het streven is om helemaal energieneutraal te worden. 

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen