Familie Schakel

Someren
70

We hebben in het buitenland een tijd een melkveehouderij gehad. Toen we terug wilden naar Nederland, was deze Peter’s Farm in Someren de ideale mogelijkheid. De manier waarop je met melkvee en Peter’s Farm kalveren omgaat is vergelijkbaar: je geeft ze veel individuele aandacht en zorg. 

Een nieuwe start!

De diervriendelijkheid binnen het houderijsysteem van Peter’s Farm is naar onze mening ongekend. De kalveren hebben onbeperkt toegang tot ruwvoer en water. Zij kunnen zelf bepalen wanneer ze hun melk komen halen tijdens een voerbeurt. Doordat de dieren gechipt zijn, weten we precies wie wat doet. Daarop passen we de verzorging zo nodig aan. 

We zijn net begonnen en nog steeds dolblij dat we deze keuze gemaakt hebben. Elke keer is het weer leuk om bepaalde vooroordelen van bezoekers te kunnen ontkrachten. Staan ze er oprecht van te kijken hoe schoon de stallen zijn en hoeveel bewegingsvrijheid de kalveren hebben. Onze droom is om de Peter’s Farm verder uit te breiden. Ook zonnecollectoren op de staldaken staan hoog op ons wensenlijstje.

  • Arco en Hetty Schakel
  • Gevestigd in Someren, Noord-Brabant
  • Vier kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 2014
  • Bijzonderheden: Hebben zich vanuit het buitenland georiënteerd op een Peter’s Farm

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen