Familie Prins

Ruinen
40

Het houden van kalveren door mijn vader en John zijn vanaf 1982 op een bijzondere samenwerking gestoeld. Ze hadden hun eigen bedrijf, maar zijn elkaar gaan helpen met voederen. Later ben ik ingestapt en zijn John en ik alle twee vol overtuiging overgestapt op Peter’s Farm. Wij hebben vroeger samen in dezelfde klas gezeten en kende elkaar dus al jaren en gaan goed samen.

Vooral bij het opstarten van de kalveren zie je dat iedereen bijspringt. Mijn ouders, John en ik en onze gezinnen wonen in een straal van honderd meter van elkaar. Mijn vader is al een beetje aan het afbouwen, maar op dat soort momenten kun je op hem rekenen. Net als op de zoons van John. Dat geeft een mooi gevoel van verbondenheid. We doen het echt met elkaar.

‘We doen het met elkaar’

Liefde voor het vak is een vereiste bij Peter’s Farm. Wij lopen veel rond in de stal en houden het welzijn van de kalveren scherp in de gaten. Dat contact met de dieren vind ik heerlijk. Ik had meer moeite met de moderne informatietechnologie die bij Peter’s Farm om de hoek komt kijken. Je wordt er enorm door geholpen, maar het duurde even voordat ik het onder de knie had. 

Trots ben ik op de nieuwe stal die we gebouwd hebben. Met skippyballen, fopspenen en schuurborstels. Een speelparadijs voor de kalveren. We maken de kalvermelkpoeder aan met grondwater, dat verwarmd wordt met behulp van een houtkachel. We zijn nu druk bezig om alles nog verder te verbeteren. Als je het dier centraal stelt in je bedrijfsvoering, raak je nooit uitgekeken en uitgeleerd. Dat is het leuke van Peter’s Farm.

  • Bertus Prins en John van Achteren
  • Gevestigd in Ruinen, Drenthe
  • Eén kind (Bertus), twee kinderen (John)
  • Een Peter’s Farm sinds 1999
  • Bijzonderheden: Bertus en John delen de Peter’s Farm
  • Hobby’s: Bertus: motorcross, sleutelen aan motoren;
    John: politiehonden opleiden.

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen