Familie Keizer

Vaassen
40

Ik kom uit een echte boerenfamilie. Samen met mijn vrouw Esther en onze vier kinderen zit ik helemaal op mijn stek. Ik vind dieren gewoon harstikke leuk. De kalveren staan natuurlijk op plaats één, maar daarnaast hobby ik graag met kippen. Ook hebben we twee grote Zwitserse Sennenhonden en twee katten. Ik vind het prachtige honden en ze zijn super lief. Esther vindt het heerlijk om in de moestuin groenten te verbouwen, zoals snijbonen, sla en allerlei andere groenten en fruit.

Tot 2021 hadden we samen met mijn zwager Rob Foks een Peter’s Farm in Emst. In 2022 hebben we een nieuwe stal gebouwd in Vaassen. De stallen zijn volledig gasloos. Op het dak van de stal bevinden zich ruim 700 zonnepanelen, goed voor voldoende energie voor de stallen en ons huis maar ook om terug te leven aan het energienet. De aanwezige zonnecollectoren zorgen voor het verwarmen van het water voor de melk die de kalveren krijgen. Als de kalveren op ons bedrijf aankomen helpen Esther en Dietske, de vrouw van Rob, bij de opstart. De vloeren in de stal zijn voor ongeveer 2/3 voorzien van rubberenvloeren waarop de kalveren heerlijk kunnen liggen. Met een shovel geef ik de kalveren elke dag ruwvoer muesli gemixt met gehakseld stro.

DUURZAAMHEID EN IMPACT OP HET MILEU ERG BELANGRIJK

Ik vind de wereld buiten het bedrijf ook belangrijk. Je kunt uren en dagen in de stal zitten, maar er is meer op aarde dan dat. Zo ben ik actief binnen onze kerk met het ondersteunen van mensen die het moeilijk hebben. De samenwerking met Rob geeft ruimte, ook voor vakanties. Als je denkt dat je zelf alles beter kunt, heb je een probleem, want dan kun je niet samenwerken. Je moet elkaars sterke punten zien, de aanvulling. Alleen zo krijg je teamwork.

Bij wijze van spreken kunnen mensen hier elke dag binnen vallen. Er valt niets te verbergen. De deur staat altijd open. Als ik alles laat zien en het hele verhaal vertel, krijgen mensen inzicht. Ik merk nog vaak op open dagen dat de onwetendheid groot is bij buitenstaanders. Zo krijg ik vragen als: geeft een kalf ook melk? Daar moet ik dan hard om lachen. Veel bezoekers komen uit nieuwsgierigheid: wat zit er achter de deur? 

  • Roel en Esther Keizer
  • Gevestigd in Vaassen, Gelderland
  • Roel is getrouwd met Esther en ze hebben 4 kinderen
  • Een Peter's Farm sinds 2006
  • Bijzonderheid: De zwagers Roel Keizer en Rob Foks en hebben gezamenlijk twee Peter’s Farm kalverhouderijen. Rob runt de houderij in Emst, Roel de houderij in Vaassen
     

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen