Familie Karssies

Hollandscheveld
77

Wij hebben in 1984 gekozen voor een kalverhouderij omdat de omgang met dieren ons aansprak. Toen we bekend raakten met Peter’s Farm, waren we meteen geïnspireerd. Dit was de overtreffende trap van het respectvol houden van kalveren. 

De overtreffende trap van kalveren houden

Stal voor stal zijn we overgegaan op het systeem. Terugkijkend waren we de derde Peter’s Farm in Nederland. Daar zijn we best trots op. We zijn gek op onze kalveren, dat durf ik rustig te zeggen. Daardoor berust je ook makkelijker in de regelgeving die continu verandert en soms streng en weinig flexibel is. 

Het geheim van de smid? Dat is er niet. We wisselen veel kennis en ervaringen uit met ander Peter’s Farm kalverhouders. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat een doordacht en gevarieerd voerschema aan de basis ligt van goed kalfsvlees. We maken zelf de heerlijkste kalfsrecepten met kalfsrollade en kalfsgehakt. Ons lievelingsgerecht? Sperzieboontjes met aardappeltjes en een Peter’s Farm Kalfsschnitzel!

Onze hobby’s zijn onze honden, het houden van vogels en toneel. We hebben veel verschillende rassen honden. O.a. teckels, Cavalier King Charles-spaniels, Chihuahua’s en een Kooikerhondje. 

  • Bé en Ria Karssies
  • Gevestigd in Hollandscheveld, Drenthe
  • Vier kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 1996
  • Bijzonderheden: Waren de derde Peter’s Farm van Nederland

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen