Familie Hazeleger

Kootwijkerbroek
40

Ik wilde van jongs af aan boer worden. In 2003 heb ik het ouderlijk boerenbedrijf overgenomen, en meteen daarna ben ik voorbereidingen gaan treffen voor de overstap naar Peter’s Farm. Er is een nieuwe schuur gebouwd, die in april 2004 klaar voor gebruik was. 

Moderne ICT voor individuele aandacht

Naast het boeren heb ik mijn werk als industrieel elektrotechnicus. Daarnaast houden wij op de boerderij nog wat schapen, zoogkoeien, jongvee en stieren. Dat al deze activiteiten voor mij te combineren zijn, is onder andere te danken aan de manier waarop het Peter’s Farm systeem wordt ondersteund door moderne ICT. Het verstrekken van de kalvermelk is geautomatiseerd. Dat is een belasting minder. En het maakt de verzorging heel individueel. Per kalf is een chip ingebracht die van alles registreert, van drinksnelheid tot hoeveel een kalf per keer drinkt. 

Gelukkig krijg ik bij de opstart hulp van mijn broer en vanuit de omgeving. Ik ben een jonge boer die aan het opbouwen is. Op mijn wensenlijstje staat nog de aanschaf van een nieuwe silo en schoffel. Daarnaast ben ik aan het bekijken hoe ik warmwatercollectoren kan installeren. Voor mij is dat een logische maatregel. Duurzaamheid en Peter’s Farm zijn naar mijn mening twee kanten van dezelfde medaille.

  • Johan Hazeleger
  • Gevestigd in Kootwijkerbroek, Gelderland
  • Een Peter’s Farm sinds 2004
  • Bijzonderheden: Werkt ook als industrieel elektrotechnicus.
  • Hobby’s: Muziek luisteren en mijn huis opknappen

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen