Families Keizer Foks

Emst
40

Rob Foks: Mijn opa was boer, maar mijn vader timmerman. Ik koos aanvankelijk voor het beroep van bouwkundig tekenaar. Maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan; ik was direct enthousiast toen Roel met plannen kwam om samen een boerenbedrijf te beginnen. Ik zou er zo weer voor kiezen als ik mijn leven zou overdoen. Ik heb vijf kinderen en mijn oudste dochter begint het ook steeds leuker te vinden. Gemiddeld ben ik zo’n 60 uur in de week met het bedrijf bezig. Afgezien van mijn gezin en het bedrijf  besteed ik mijn tijd ook nog graag aan vissen, lezen – van theologisch tot thrillers – en koken. Ik doe het vlees en Dietske de salades. Ik ben gek op kalfsvlees. Mals uit de oven vind ik het lekkerst, een groot stuk met 180°C zo’n 60 minuten in de oven en daarna nog een tijdje op 90°C houden, dan is ie verrukkelijk.

Roel Keizer: Ik kom uit een echte boerenfamilie. Samen met Esther en de vier kinderen zit ik helemaal op mijn stek. Ik vind dieren gewoon harstikke leuk. De kalveren staan natuurlijk op plaats één, maar daarnaast hobby ik graag met kippen en ganzen. Ook hebben we een Berner Sennen en diverse katten. Ik vind het een prachtige hond en hij is super lief. Ik vind de wereld buiten het bedrijf ook belangrijk. Je kunt uren en dagen in de stal zitten, maar er is meer op aarde dan dat. Zo zit ik in de oudercommissie van school, waarbij we van alles organiseren voor de kinderen. Verder ben ik actief binnen onze kerk met het ondersteunen van mensen die het moeilijk hebben. De samenwerking met Rob geeft ruimte, ook voor vakanties. Als je denkt dat je zelf alles beter kunt, heb je een probleem, want dan kun je niet samenwerken. Je moet elkaars sterke punten zien, de aanvulling. Alleen zo krijg je teamwork.

Iedereen mag hier elke dag binnen komen

Roel Keizer: Bij wijze van spreken kunnen mensen hier elke dag binnen vallen. Er valt niets te verbergen. De deur staat altijd open. Als ik alles laat zien en het hele verhaal vertel, krijgen mensen inzicht. Ik merk nog vaak op open dagen dat de onwetendheid groot is bij buitenstaanders. Zo krijg ik vragen als: geeft een kalf ook melk? Daar moet ik dan hard om lachen. Veel bezoekers komen uit nieuwsgierigheid: wat zit er achter de deur? 

Rob Foks: De huisvestiging is hier top, ze leven in kuddes en ze hebben een allemaal een chip, waardoor de computer precies weet wat elk dier nodig heeft. Geen stress dus bij de voeding. Wij zijn daarom ook best trots dat we het Beter Leven keurmerk van de Nederlandse Dierenbescherming hebben ontvangen. Mensen zijn verbaasd dat als ze in de stal zijn dat er meer dieren staan dan ze denken. Ze hebben alle ruimte, alleen als ze volgroeid zijn wordt het wat drukker in de stal. ik zeg wel eens, ze leiden hier een vakantieleventje, op tijd hun natje en droogjes, niets geen zorgen. Waar ik trots op ben? Op het hele Peter's Farm concept. Ik weet voor mezelf dat er geen beter boerderijleven is als dit. Goed voor de dieren, optimaal voeding, schone stallen, leven met elkaar. De boeren hebben eigenlijk meer stress, dan de kalveren, zeg ik altijd grappend.

  • Rob Foks en Roel Keizer
  • Gevestigd in Emst, Gelderland
  • Rob is getrouwd met Dietske en ze hebben 6 kinderen
  • Roel is getrouwd met Esther en ze hebben 4 kinderen
  • Een Peter's Farm sinds 2006 
  • Bijzonderheid: De zwagers Rob Foks en Roel Keizer hebben voor ieder 50% een gezamenlijke kalverhouderij. 

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen