Familie Jansen

Otterlo
40

Met Peter’s Farm laat je je als kalverhouderij van de beste kant zien. We laten graag aan bezoekers ter plekke zien in de stal hoe het systeem functioneert en vrijwel iedereen is dan enthousiast. We gaan met veel respect met de kalveren om! Een visitekaartje voor de Vallei.

Een visitekaartje voor de Vallei

Wij zijn lid van Vallei Boert Bewust. Dat betekent dat wij onderdeel zijn van een groep boeren die in de Vallei het visitekaartje wil zijn voor de agrarische sector en actief een brug slaat naar de lokale samenleving.

Daarnaast nemen wij veel duurzame maatregelen. Ook hier zijn we ons bewust van onze voorbeeldfunctie. De stallen zijn duurzaam gebouwd met veel aandacht voor de gebruikte materialen en de isolerende werking. Met als gevolg dat de kalveren het in de winter niet te koud hebben en in de zomer niet te warm. Onze kalvermest wordt gescheiden waarbij een deel als meststof naar boomkwekers gaat en een ander deel als meststof dient voor akkerbouwgewassen (bijvoorbeeld: gras, graan en aardappelen).

Tot slot verbouwen we zelf olifantengras als brandstof voor de houtkachel waarmee het water voor de kalvermelk wordt opgewarmd. We passen continu dingen aan en blijven zoeken naar zinvolle uitbreidingen. Het is leuk om zo creatief met je bedrijf om te gaan.

  • Henk en Willy Jansen
  • Gevestigd in Otterlo, Gelderland
  • Vijf kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 2001
  • Bijzonderheden: Verbouwen olifantengras voor de kalvermelk.
  • Hobby’s: Henk: sleutelen aan een oldtimer, actief in de Hersteld Hervormde Kerk; Willy: kleding naaien 

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen