Wat is het verschil tussen rundvlees en kalfsvlees?

Kalfsvlees is van jonge runderen. De leeftijd ligt doorgaans rond de 6 tot 7 maanden. Een kalf is tot 1 jaar een kalf, daarna wordt het een rund genoemd. Het vlees wordt dan rundvlees genoemd. Tot 8 maanden is het kalfsvlees licht roze van kleur. Hieronder valt ook Peter’s Farm Kalfsvlees. De samenstelling van de voeding die kalveren krijgen, is afhankelijk van de leeftijd van het dier en kan van invloed zijn op de kleur van het kalfsvlees. De ontwikkeling van de vleeskleur wordt ook deels genetisch bepaald. Klik hier voor meer informatie over wat krijgen Peter’s Farm kalveren te eten. 

Na 8 maanden wordt het vlees steeds donkerder van kleur en wordt de term ‘rosé kalfsvlees’ gebruikt. Vanaf 12 maanden wordt het vlees rundvlees genoemd. Het vlees is dan rood van kleur. Rundvlees komt van melk- en vleesvee van verschillende rassen. Stoof- en braadvlees van een rund heeft een langere bereidingstijd dan dezelfde delen van het kalf. Voor biefstuk en entrecote is de bereidingstijd nagenoeg hetzelfde. Rundvlees heeft een sterkere smaak dan kalfsvlees en is iets grover van structuur.
 
Kalfsvlees wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit, malsheid en smaakgehalte. De bijzonder fijne structuur van ons kalfsvlees maakt het vlees voelbaar mals en veelzijdig in bereiding. Kalfsvlees in het algemeen is licht verteerbaar en cholesterolarm. Het Nederlandse Voedingscentrum geeft aan: kalfsvlees is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine B1, vitamine D, eiwitten en ijzer. Kalfsvlees is een magere vleessoort, natriumarm en staat in de Schijf van Vijf. Klik hier voor meer informatie over kalfsvlees.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen