Dierenwelzijn

Bij Peter’s Farm lopen de kalveren in kuddes van gemiddeld 60 dieren vrij rond. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel ze willen eten en of ze willen staan, lopen, liggen, spelen of slapen. De kalveren spelen met skippyballen en schuren lekker langs borstels.

Elk kalf heeft een eigen bioritme

Door de voederverstrekking via de speen kunnen de kalveren hun zuigbehoefte bevredigen. Het Peter’s Farm systeem herkent elk kalf aan een elektronische chip. Daarmee kan ieder kalf zelf bepalen wanneer het zijn eten komt halen. Op die manier bouwt elk kalf zijn eigen bioritme op. Er is kuddegedrag met een bepaalde rangorde.


Dierenwelzijnsonderzoek Wageningen

Wageningen UR (University & Research Centre) stelt in een dierenwelzijnsonderzoek vast dat kalveren bij Peter’s Farm onder welzijnsvriendelijke condities worden gehouden.


Dierenbescherming positief over Peter's Farm

De Nederlandse Dierenbescherming geeft met het Beter Leven keurmerk aan ook positief te zijn over Peter’s Farm systeem. Check hier de pluspunten van Peter's Farm Kalfsvlees


Voedingscentrum

Het Nederlandse Voedingscentrum noemt Peter's Farm op haar website als voorbeeld van een concept dat extra aandacht schenkt aan dierenwelzijn. Zie ook de keuzetabel Kalfsvlees

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

De 5 uitgangspunten van Peter's Farm

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen