Dierenwelzijn

Met een diervriendelijke benadering van onze kalveren die door experts is erkend, zet Peter's Farm zich aantoonbaar in voor dierenwelzijn. Onze kalveren leven in kuddes van ongeveer 40 dieren en elk kalf heeft de vrijheid om rond te lopen, te spelen, slapen, eten of herkauwen. Stimulerende omgevingen bevatten skippyballen voor de kalveren om mee te spelen en borstels om hun rug en zijkanten langs te schuren. Door de dieren zo dicht mogelijk bij de natuur te houden, wordt het spijsverteringsproces van herkauwen van de kalveren ondersteund. Bovendien zorgen de fopspenen ervoor dat kalveren aan hun natuurlijke zuigbehoefte kunnen worden voorzien. 

Elk kalf heeft een eigen bioritme

Elektronische chips controleren dit proces om ervoor te zorgen dat het gedrag van individuele kalveren nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Kuddegedrag met een verschil, elk kalf bepaalt zijn eigen bioritme. Onze benadering van dierenwelzijn is door een aantal deskundige instanties geroemd. Wageningen University & Research heeft bevestigd dat kalveren bij Peter's Farm worden grootgebracht onder dierenwelzijnsvriendelijke condities. Daarnaast heeft de Dierenbescherming Peter's Farm het Beter Leven keurmerk toegekend.

 Dierenwelzijnsonderzoek Wageningen

Wageningen University & Research stelt in een dierenwelzijnsonderzoek vast dat kalveren bij Peter’s Farm onder welzijnsvriendelijke condities worden gehouden. 


Dierenbescherming positief over Peter's Farm 

De Nederlandse Dierenbescherming geeft met het Beter Leven keurmerk aan ook positief te zijn over Peter’s Farm systeem. Check hier de pluspunten van Peter's Farm Kalfsvlees


Voedingscentrum

Het Nederlandse Voedingscentrum noemt Peter's Farm op haar website als voorbeeld van een concept dat extra aandacht schenkt aan dierenwelzijn. Zie ook de Boodschappenhulp Dierenwelzijn.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

De 5 uitgangspunten van Peter's Farm

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen