Brand of the VanDrie Group
Leg de niertjes een uur in de melk. Spoel ze daarna af en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de niertjes op de lobben door, verwijder met een scherp mesje de eventuele witte deeltjes. Bestrooi ze met peper en zout. Verhit de helft van de boter en bak hierin als de boter bruin is en het schuim begint weg te trekken de niertjes rondom bruin. Zet de warmtebron lager en bak nog 3-4 minuten.
Pel de sjalotjes of de ui en snipper deze. Fruit ze met de kerriepoeder in de rest van de boter glazig. Voeg de kalfsfond en de helft van de room en de whisky toe en laat de saus tot 2/3 inkoken. Meng de mosterd door de saus.
Voeg de niertjes toe en verwarm ze 3 minuten in de saus. Leg de niertjes op een voorverwarmde schaal. Roer de rest van de room door de saus. Laat deze nog iets inkoken. Voeg de bosuitjes of bieslook toe en schenk de saus over het vlees. Serveer krokant gebakken aardappelen en gesmoorde groenten zoals prei, wortel en bleekselderij bij het gerecht.
Tips:
* Begiet de niertjes na het bakken met de whisky en flambeer ze.
* Vervang niertjes door reepjes lever.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film