Finse roomschnitzel met dille

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
bakken

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Dep het vlees droog met keukenpapier. Borstel de paddenstoelen en snijd ze in plakjes of reepjes. Rasp 1 theelepel van de schil van de schoongeboende citroen en pers de citroen. Sprenkel 2 eetlepels citroensap over de paddenstoelen. Pel de ui en snipper deze.

Verhit de boter en bak hierin de schnitzels op een hoge stand in 4 minuten goudbruin en gaar. Haal het vlees uit de pan en houd het warm op een voorverwarmde schaal. Voeg de paddenstoelen en de ui bij het braadvet en bak ze, regelmatig omscheppend, 3-5 minuten. Blus met de witte wijn en meng daarna de zure room en de dille erdoor. Roer goed.

Leg de schnitzels in de saus en verwarm ze heel kort. Serveer het gerecht met een puree van gekookte meiknolletjes of gebakken preireepjes.

Tip:

  • Meng gerookte zalmsnippers door de saus.

Ingrediënten

  • 4 stuks à 100 gram kalfsschnitzel
  • 400 gram gemengde paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, kastanjechampignons)
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 40 gram boter
  • 2 deciliter zure room
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel versgehakte dille of 1 theelepel gedroogde dille

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.