Lever op Berlijnse wijze

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
bakken

Bereidingswijze

Verwijder zonodig vliesjes en peesjes van de lever. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Verdeel de appels in 1 cm dikke plakken. Pers de citroen en sprenkel het sap over de appelringen*. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.

Bestrooi de plakken lever met peper en zout en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de lever 2-3 minuten per kant. Leg de lever op een voorverwarmde schaal en houd deze even warm. Voeg de boter aan het braadvocht toe en bak hierin de uien en de appelringen goudgeel. Schep de appel af en toe voorzichtig om. Giet de witte wijn erbij. Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper toe.

Verdeel de uienringen en de appelschijven met de saus over de lever. Strooi de peterselie erover. Serveer het gerecht met aardappelpuree en bietencompote (pureer hiervoor 200 gram gekookte bieten met 2 eetlepels suiker en peper en zout naar smaak).

*Vervang de appelringen door ananasschijven.

Ingrediënten

  • 4 plakken à 150 gram kalfslever
  • 2 stevige appels
  • 1 citroen
  • 3 uien
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 25 gram boter
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • zout en versgemalen peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.