Kalfswang / schuim van aardappel en truffel / bieslook

4
30 - 60 minuten
kalfswangen
***
koken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Leg de kalfswangen ter voorbereiding in koud water met zout.

Bak het bouquet goed aan met de tomatenpuree en blus met rode wijn en water. Voeg aromaten toe, breng aan de kook en voeg de kalfswang toe. Gaar op een laag vuur, haal uit het vocht en laat afkoelen. Zeef de bouillon en reduceer op de juiste consistentie.

Schil de aardappelen en snijd in gelijkmatige blokjes. Kook ze gaar, wrijf door een zeef tot een mooi kruim en meng met de overige ingre­diënten. Vul een syfon en belucht met 1 patroon.

Pareer de gekoelde kalfswang, verwarm in de jus en leg op het schuim in een diep bord. Garneer met de truffel en fijngesneden bieslook.

Ingrediënten:

  • bieslook
  • vers truffelplakjes

Voor de wangen:

  • kalfswangen
  • 300 g bouquet
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 dl rode wijn
  • 4 dl water

Voor het schuim van aardappel en truffel:

  • ±250 g aardappel
  • room
  • boter
  • 2 el truffeltappenade
  • 5 g truffelolie

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.