Brand of the VanDrie Group
Doe de kalfshaas in een diepvrieszakje met de oregano, tijm, peperkorrels, knoflook, rozemarijn, citroenschil en 8 eetlepels olijfolie. Meng alles goed zodat de kalfshaas helemaal bedekt is met kruiden en olie. Sluit de zak en marineer de kalfshaas minstens 2 uur in de koelkast.
Haal het vlees minstens een half uur voor het aanbraden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 80°C boven-/onderwarmte (ventilatoroven niet aanbevolen!). Haal het vlees uit de marinade en veeg het af.
Verhit een ovenvaste pan en smelt hierin de geklaarde boter. Schroei de kalfshaas rondom aan, eerst de twee korte kanten en dan rondom, tot hij overal lichtbruin is. Gaar in de ovenvaste pan in de oven op de middelste plank tot de kerntemperatuur 54-56°C is (gebruik een vleesthermometer). Dit duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.
Verdeel de rucola over 4 borden. Snijd de kalfshaas overdwars in en schik erop. Bestrooi elk met 1 snufje fleur de sel en 1 eetlepel Parmezaanschilfers. Snijd vervolgens de zwarte truffel erover en druppel 1 eetlepel van de beste olijfolie over elk bord. De truffel kan eventueel ook vervangen worden door truffelolie. Vervang dan de olijfolie door de truffelolie.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film