Brand of the VanDrie Group
In keukenmachine doe je het gehakt samen met de gesnipperde ui, de kruiden, de paneermeel, en de 2 rauwe eieren. Maal dit samen fijn. Kneed alles met de hand door elkaar en maak een bol van het gehakt.
Op een glad werkvlak leg je een vel bakpapier. Maak balletjes ter grootte van een golfbal en leg er het tweede vel bakpapier bovenop. Druk de balletjes met de hand zo plat mogelijk tussen de twee vellen bakpapier. Je krijgt dan een soort pannenkoekjes. Bestrijk alle oppervlaktes met een theelepel tapenade en leg er een bolletje mozzarella door midden gesneden bovenop. Vouw de randjes goed dicht en vorm de pasteitjes tot halve maantjes. Haal de pasteitjes door de paneermeel en leg apart op een grote schaal.
In een hapjespan verwarm je voldoende boter tot het gesmolten is. Bak de helft van de pasteitjes gaar en goudbruin op medium vuur. Doe hetzelfde met de tweede helft. Laat ze uitlekken op een groot bord bekleed met keukenpapier.
Serveer de pasteitjes bijvoorbeeld met sperziebonen en gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Bron: Wat Eet Elisa
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film