Laat het kalfsvlees ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen
Pak een bakpan
Door een vleestang te gebruiken kun je het vlees niet lek prikken
Zet het vuur hoog
Zet de pan op het vuur en laat de pan heet worden
Draai het vuur middelmatig
Doe de boter in de pan
Laat de boter uitbruisen
Leg het kalfsvlees in de pan
Braad het kalfsvlees (de kalfssukade) rondom aan gedurende circa 5 minuten
Haal het kalfsvlees uit de pan en leg het op een schaal. Laat het afkoelen in de koelkast in circa 30 minuten
Breng het water op 61°C d.m.v. de sous vide stick
Vacumeer het kalfsvlees met kruiden en specerijen
Leg het gevacumeerde kalfsvlees in de sous vide bad
Stel de tijd in op 24 uur
Haal het kalfsvlees na 24 uur uit het bad
Knip de zak open
Snij het kalfsvlees in plakken van circa 2,5 cm
Zet de bakpan op middelhoog vuur
Doe boter in de pan
Laat de boter uitbruisen en bak het kalfsvlees om en om 2 minuten, 1 minuut per kant, tot de buitenkant licht bruin kleurt.
Eet smakelijk
Stappen sous vide
Haal het kalfsvlees uit de koelkast.
Pak een bakpan.
Zet het vuur hoog
Doe de boter in de pan.
Laat de boter uitbruisen.
Braad het kalfsvlees rondom aan.
Haal het kalfsvlees uit de pan.
Leg het kalfsvlees op een bord.
Breng het water op 61°C d.m.v. de sous vide stick
Kruid het kalfsvlees met kruiden.
Breng het kalfsvlees in een vacumeerzak.
Vacumeer het kalfsvlees met kruiden en specerijen
Leg het gevacumeerde kalfsvlees in de sous vide bad.
Stel de tijd in op 24 uur
Knip de zak open.
Haal het kalfsvlees uit de zak.
Snij het kalfsvlees in plakjes.
Geniet van de kalfssukade.
Eet smakelijk!
Recepten
Beter Leven
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.