Sous vide kalfsvlees

Stappen

  1. Haal het kalfsvlees uit de koelkast
  2. Laat het kalfsvlees ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen
  3. Pak een bakpan
  4. Door een vleestang te gebruiken kun je het vlees niet lek prikken
  5. Zet het vuur hoog
  6. Zet de pan op het vuur en laat de pan heet worden
  7. Draai het vuur middelmatig
  8. Doe de boter in de pan
  9. Laat de boter uitbruisen
  10. Leg het kalfsvlees in de pan
  11. Braad het kalfsvlees (de kalfssukade) rondom aan gedurende circa 5 minuten
  12. Haal het kalfsvlees uit de pan en leg het op een schaal. Laat het afkoelen in de koelkast in circa 30 minuten
  13. Breng het water op 61°C d.m.v. de sous vide stick
  14. Vacumeer het kalfsvlees met kruiden en specerijen
  15. Leg het gevacumeerde kalfsvlees in de sous vide bad
  16. Stel de tijd in op 24 uur
  17. Haal het kalfsvlees na 24 uur uit het bad
  18. Knip de zak open
  19. Snij het kalfsvlees in plakken van circa 2,5 cm
  20. Zet de bakpan op middelhoog vuur
  21. Doe boter in de pan
  22. Laat de boter uitbruisen en bak het kalfsvlees om en om 2 minuten, 1 minuut per kant, tot de buitenkant licht bruin kleurt.
  23. Eet smakelijk

Stappen sous vide

Recepten

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen