Kalfsvlees smoren

Stappen

  1. Haal het kalfsvlees uit de koelkast
  2. Laat het kalfsvlees ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen
  3. Pak een braadpan
  4. Door een vleestang te gebruiken kun je het vlees niet lek prikken
  5. Zet het vuur hoog
  6. Zet de pan op het vuur en laat de pan heet worden
  7. Draai het vuur middel laag
  8. Doe de boter in de pan
  9. Laat de boter uitbruisen
  10. Leg het kalfsvlees (de kalfsrollade) in de pan
  11. Braad het kalfsvlees om en om aan in circa 5 minuten
  12. Haal het kalfsvlees uit de pan
  13. Voeg groenten en kruiden toe in de pan
  14. Bak de groenten licht aan
  15. Blus af met wijn en eventueel bouillon tot de groenten net onder staan
  16. Doe de kalfsrollade terug in de pan
  17. Zet op laag vuur met de deksel op de pan
  18. Draai het kalfsvlees tijdens het braden 3 a 4 keer om en schep daarbij de groenten en vocht over het kalfsvlees.
  19. Haal de kalfsrollade uit de pan bij een kerntemperatuur tussen de 65°C en 70°C na circa 90 minuten
  20. Zeef de smoorvocht als basis voor de jus
  21. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie
  22. Eet smakelijk

Stappen kalfsvlees smoren

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen