Laat het kalfsvlees ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen
Gebruik een ovenschaal en een braadpan
Door een vleestang te gebruiken kun je het vlees niet lek prikken
Met een dun scherp mes maak je inkepingen van circa 3 cm diep
Vul de inkepingen met verse kruiden en knoflook
Zet het vuur hoog
Zet de pan op het vuur en laat de pan heet worden
Draai het vuur middel
Doe de boter en olie in de pan
Laat de boter uitbruisen
Leg het kalfsvlees (de kalfs frenched rack) in de pan
Bak het kalfsvlees in 3 a 4 minuten tot de buitenkant goudbruin is
Haal het kalfsvlees uit de pan en leg het in de ovenschaal
Giet het braadvocht over de Frenched rack
Verwarm de oven op 80°C
Schuif de ovenschaal in de oven en haal het kalfsvlees na circa 90 minuten op een kerntemperatuur van 55°C uit de oven
Verwijder de kruiden en knoflook uit het kalfsvlees
Eet smakelijk
Stappen kalfsvlees in ovengebraad
Haal de Frenched Rack uit de koelkast.
Maak inkepingen van circa 3 cm diep met een dun mes.
Vul de inkepingen met verse kruiden en verse knoflook.
Frenched rack met verse kruiden en knoflook.
Doe boter in de pan.
Voeg ook de olie toe.
Leg het kalfsvlees (de kalfs frenched rack) in de pan.
Bak het kalfsvlees rondom bruin.
Bak het kalfsvlees in 3 a 4 minuten tot de buitenkant goudbruin is.
Haal het kalfsvlees uit de pan.
Leg de Frenched Rack in een ovenschaal.
Giet het braadvocht over de Frenched rack.
Schuif de ovenschaal met kalfsvlees in de oven.
Haal het kalfsvlees uit de oven na circa 90 minuten.
Bij een kerntemperatuur van 55°C.
Verwijder de kruiden en de verse knoflook uit het kalfsvlees.
Snij de Frenched Rack in plakken.
Geniet van het ovengebraad kalfsvlees.
Eet smakelijk!
Recepten
Beter Leven
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.