Kalfsvlees koken

Stappen

  1. Haal het kalfsvlees uit de koelkast
  2. Laat het kalfsvlees ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen
  3. Pak een kookpan
  4. Door een vleestang te gebruiken kun je het vlees niet lek prikken
  5. Zet het vuur hoog
  6. Zet de pan op het vuur en laat de pan heet worden
  7. Draai het vuur middelmatig
  8. Doe de boter in de pan en verdeel de boter
  9. Laat de boter uitbruisen
  10. Bak het kalfsvlees (de kalfspoulet) aan in de boter
  11. Doe er water bij tot het kalfsvlees ruim onder staat
  12. Voeg de groenten en de kruiden toe en breng tegen de kook
  13. Draai het vuur laag en hou tegen het kookpunt
  14. Giet het geheel door een fijne zeef  af na circa 1 uur koken
  15. Laat het afgegoten vocht (bouillon) afkoelen
  16. Scheidt het kalfsvlees van de groenten en hou het kalfsvlees apart
  17. Met de afgekoelde bouillon maak je de roux
  18. Doe het kalfsvlees bij de roux en breng op smaak met kruiden en/of specerijen
  19. Eet smakelijk

Stappen kalfsvlees koken

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen