Kalfsvlees braden

Stappen

1. Kalfsvlees uit de koelkast halen
2. Laat het kalfsvlees circa 1 uur op kamertemperatuur komen
3. Pak een braadpan
4. Door een vleestang te gebruiken kun je het vlees niet lek prikken
5. Zet het vuur hoog
6. Zet de pan op het vuur en laat de pan heet worden
7. Draai het vuur middel laag
8. Doe olie en boter in de pan
9. Laat de boter uitbruisen
10. Leg het kalfsvlees (kalfsribeye) in de pan
11. Bak het kalfsvlees in 3 a 4 minuten rondom tot licht goudbruin gekleurd
12. Draai het vuur laag
13. Doe de deksel op de pan, maar laat een stukje open
14. Tijdens het braden het kalfsvlees 3 a 4 keer omdraaien
15. Haal uit de pan bij een kerntemperatuur van 54°C na circa 60 minuten.
16. Laat het kalfsvlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
17. Eet smakelijk

Stappen kalfsvlees braden

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen