Kalfslende van de winterbarbecue met oester

4
> 60 minuten
kalfslende
***
BBQ-en
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Marineer de kalfslende 24 uur in de overige ingrediënten en spoel hem goed schoon. Leg de kalfslende verpakt in aluminiumfolie tussen de afkoelende houtblokken en laat daarin 1 dag rusten.

Bak de lende rondom aan op de winterbarbecue met het aromatische hout en reserveer koel. Snijd dunne plakjes van de kalfslende. Meng alle ingre­diënten voor de crème en blender glad met de staafmixer.

Maak een aromatisch zoetzuur vocht en marineer hierin de dunne plakjes radijs. Snij de rammenas in fijne brunoise en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

Dresseer alle componenten harmonieus op bord.

Ingrediënten:

  • zeesla
  • krokante knoflookchips
  • zeekraal
  • komkommmerkruid
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Voor de kalfslende:

  • 1 kg kalfslende
  • 150 g suiker
  • 300 g zeezout
  • 10 g gemalen peper
  • 50 g 5 spicepoeder
  • 20 g knoflookpulp

Voor de crème van oester:

  • 5 st fine de claire no 2
  • 50 g eiwit
  • 100 g yoghurt
  • 30 g sushi-azijn
  • 300 g zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Voor de radijsachtigen:

  • 50 g suiker
  • 50 g natuurazijn
  • 50 g water
  • 1 st laurierblad
  • 1 st steranijs
  • rammenas
  • rode radijs
  • red meat radijs

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen