Haas tournedos met salade, bospeen, pastinaak en mierikswortel

4
> 60 minuten
kalfshaas, kalfsjus
*
BBQ-en

Bereidingswijze

Was de bospeen en laat een klein stukje loof zitten, schil de pastinaken en snijdt in de lengte in kwarten. Leg op aluminium folie met een klont boter, peper en zout en vouw dicht zodat de bovenkant nog een beetje open is. Leg in de Kamado BBQ van ca 180°C, af en toe draaien, voor ca 10-15 minuten tot de gewenste garing.

Grill de tournedos in de Kamado BBQ op 180°C voor ca 3-4 minuten per kant, besprenkel met wat gesmolten boter van de groenten en peper en zout.

Meng een lepel olie en een snufje zout door de salade, dresseer in het midden van het bord, leg de bospeen en pastinaken rond de salade en besprenkel deze met de sesamdressing en vers geraspte mierikswortel. Leg 2 tournedos op de salade en maak af met de jus.

Ingrediënten:

  • 8 tournedos van ca 80 gram kalfshaas
  • 12 bospeentjes
  • 2 pastinaken
  • 25 gr boter
  • Goma, Japanese roasted sesame dressing
  • 100 gr gemengde salade met micro greens en groente spruiten
  • kalfsjus
  • verse mierikswortel
  • peper/zout naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen