Kalfs Minute steaks op de BBQ

4
> 60 minuten
kalfsentrecotes
*
BBQ-en

Bereidingswijze

Bereid de barbecue voor en laat het op een rustige, middelmatige temperatuur komen. Haal ruim op tijd de kalfsentrecotes uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.

Wrijf de kalfsentrecote in met olie. Maak de paprika’s schoon en snijd in parten. Was de courgette en snijd plakjes. Halveer de tomaten. Wrijf de groenten in met olijfolie. Meng de tomatenblokjes, basilicum, ui, knoflook door elkaar en breng op smaak met limoensap, olijfolie, peper en zout.

Grill de kalfsentrecotes om en om op de barbecue. Zet de halve tomaten met rozemarijn in een hoekje van de barbecue zodat het langzaam kan garen. Draai het kalfsvlees om met een tang (niet in het vlees prikken). Rosé van binnen is kalfsvlees op z’n best. Barbecue tijd afhankelijk van de hoogte van het vuur en de dikte van het kalfsvlees. Rosé is kerntemperatuur ca 60°C.

Na bereiding kalfsvlees van de barbecue afhalen, peper en zout naar smaak toevoegen en 5 minuten laten rusten in aluminiumfolie. Ondertussen de paprika en courgette om en om grillen.

Serveer de kalfsentrecotes met de verschillende groenten op een bord en zet de tomatensalsa op tafel.

Lekker met gekookte krieltjes.

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfsentrecotes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 kleine courgette
  • 4 kleine tomaten
  • 400 gram tomaatblokjes
  • 1/2 bosje basilicum, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine limoen
  • 1/2 bosje rozemarijn naaldjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen