VanDrie Group mag Alpuro Group overnemen

14-04-2011

Bundeskartellamt zet licht definitief op groen

Na een eerdere goedkeuring onder voorwaarden heeft de Duitse mededingings-autoriteit nu definitief ingestemd met de overname van de
Alpuro Group door de VanDrie Group. De overnemende partij beëindigt alle activiteiten in de Duitse contractkalverhouderij en voldoet hiermee volledig aan de condities van het Bundeskartellamt. Met het groene licht uit Duitsland is de weg vrij om de overname definitief af te ronden. Vervolgens kan het invoegen van de Alpuro-bedrijfsonderdelen in de VanDrie Group beginnen. Met de overname wil de VanDrie Group haar leidende positie op de wereldmarkt een extra impuls geven. Hierbij staan doelmatigheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen voorop.

Eind 2009 kondigde de VanDrie Group met het hoofdkantoor in Mijdrecht aan de Alpuro Group uit Uddel te willen overnemen. De mededingingsautoriteiten in Nederland en Italië gaven hiervoor vrij snel toestemming. Ook het Duitse Bundeskartellamt was positief, maar maakte wel een voorbehoud. De VanDrie Group moest alle 30.000 contractplaatsen voor het houden van kalveren in Duitsland afstoten. De drie firma's waarin deze activiteiten zijn ondergebracht, zullen binnenkort overgaan in andere handen. Na bijna anderhalf jaar kan de overname nu daadwerkelijk plaatsvinden.

De VanDrie Group en de Alpuro Group zijn familiebedrijven. In de zestiger jaren zijn ze op de Veluwe begonnen met de productie, verwerking en afzet van kalfsvlees. De beide ondernemingen hebben vestigingen in Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland en België. Samen zijn ze goed voor een jaaromzet van circa 1,6 miljard euro, ze slachten per jaar bijna 1,4 miljoen kalveren en bieden werk aan ongeveer 1.700 medewerkers.

VanDrie Group, Mijdrecht 14 april 2011


« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

De 5 uitgangspunten van Peter's Farm

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen