Familie Foks

Emst
40

Wij zijn de familie Foks en wonen in het Gelderse Emst. Het hele gezin werkt mee op ons bedrijf, zelfs onze schoonzonen in spe helpen een handje mee. Dat maakt een familiebedrijf ook zo leuk. Tot 2021 hadden we samen met mijn zwager Roel Keizer een gezamenlijke Peter’s Farm in Emst. In 2022 hebben we een nieuwe Peter’s Farm stal gebouwd in Vaassen waar de familie Keizer nu woont. Ook op beide locaties helpen we elkaar en springen we bij waar nodig. 

Onlangs hebben we ons eigen bedrijf duurzamer gemaakt door te investeren in zonnecollectoren en zonnepanelen. Hierdoor hebben we onze verantwoording genomen om een goed bijbels rentmeester te zijn en op een verantwoorde wijze vlees te produceren. Ook is het belangrijk om hobby’s te hebben een daarvan is het maken kalfsvlees op de BBQ hierdoor laten we ook andere mensen kennis maken met dit heerlijke malse vlees. 

DE KALVEREN LEVEN IN KUDDES EN HEBBEN GEEN STRESS

De huisvestiging is hier top, ze leven in kuddes en ze hebben een allemaal een chip, waardoor de computer precies weet wat elk dier nodig heeft. Geen stress dus bij de voeding. Mensen zijn verbaasd dat als ze in de stal zijn dat er meer dieren staan dan ze denken. Ze hebben alle ruimte, alleen als ze volgroeid zijn wordt het wat drukker in de stal. Ik zeg wel eens, ze leiden hier een vakantieleventje, op tijd hun natje en droogjes, niets geen zorgen. Waar ik trots op ben? Op het hele Peter's Farm concept. Ik weet voor mezelf dat er geen beter boerderijleven is als dit. Goed voor de dieren, optimaal voeding, schone stallen, leven met elkaar.

  • Rob en Dietske Foks
  • Gevestigd in Emst, Gelderland
  • 6 kinderen
  • Een Peter's Farm sinds 2006
  • Bijzonderheid: De zwagers Roel Keizer en Rob Foks en hebben gezamenlijk twee Peter’s Farm kalverhouderijen. Roel runt de houderij in Vaassen, Rob runt de houderij in Emst

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen