Familie Van Garderen

Dodewaard
60-80

Ik heb jarenlang met mijn vader kalveren, varkens en wat melkvee gehouden. In 1990 heb ik het bedrijf overgenomen en zijn we ons gaan toeleggen op kalveren. In 1998 ben ik overgestapt op Peter’s Farm. Wat dan direct opvalt is de rust die er neerdaalt in de stal. Met alle vrijheid die de kalveren hebben voelen zij zich overduidelijk meer op hun gemak. Geen stress. Ik vind het mooi om tussen de kalveren te lopen en te zien hoe ze hun eigen gang gaan. De één ligt lekker op de grond, de ander is op weg om iets te gaan eten.

Puur natuur in Dodewaard

Vooral de eerste weken van de opstart zijn erg druk. De kalveren komen van verschillende melkveehouderijen en we willen graag dat ze meteen hun draai vinden. We hebben een aparte stal voor de opstart. Ook mijn twee gehandicapte broers helpen dan op hun manier mee. Deze zorg voor de dieren, daar gaat het bij een veehouder om. Ook wij hebben te maken met een berg regels. Ik snap het niet altijd en tegelijk staat het zo ver af van waar je passie ligt. 

We eten ons eigen kalfsvlees. Onze lievelingsgerechten zijn kalfshaas en kalfsgehakt. Eigenlijk consumeren wij veel van wat ons bedrijf ons geeft. Groente uit de moestuin. Melk, karnemelk en boter van de koe, vlees van onze dikbillen en eieren van onze kippen. Puur natuur uit de eigen achtertuin. Lekkerder kan niet.

  • Jan en Mia van Garderen
  • Gevestigd in Dodewaard, Gelderland
  • 4 dochters en 7 zonen
  • Een Peter’s Farm sinds 1998
  • Bijzonderheden: Ook twee verstandelijk gehandicapte broers helpen mee op het bedrijf.
  • Hobby’s: We houden vleesvee en verbouwen groente in onze eigen moestuin

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen