Familie Van Dijk

Everdingen
40

Onze (schoon)ouders hebben in 1998 gekozen voor Peter’s Farm en wij hebben het bedrijf op deze basis vol overtuiging overgenomen in 2015. Met Peter’s Farm onderschrijf je dat kalveren recht hebben op individuele aandacht en zorg. Wij staan dag en nacht voor ze klaar. Als jij goed bent voor hen, zijn zij goed voor jou. Het betekent wel dat iedereen in het gezin erachter moet staan. Als je de kalverhouderij niet met elkaar kunt delen, komt er niks van terecht. 

‘Wij staan dag en nacht voor de kalveren klaar’

Het boerenleven is complex geworden. De wet- en regelgeving drukt op de bedrijfsvoering van elk agrarisch bedrijf. Ook wij moeten veel administratief verantwoorden en worden uitgebreid gecontroleerd. Maar dat ongemak valt weg, als je constateert hoe lekker je dieren in hun vel zitten. De kracht van Peter’s Farm is dat je je telkens weer realiseert waarom dit het mooiste beroep van de wereld is. Je ziet de kalveren genieten en relaxed zijn. Als mensen de stal binnenlopen, blijven ze rustig liggen of staan. Dat is veelzeggend.

Wij zitten in ieder geval nog vol plannen. We hoeven niet per se groter te worden, maar willen vooral slagen maken in duurzaamheid en efficiëntie. Onze droom is een nieuw woonhuis annex stal die aardgasloos is. En we onderzoeken de mogelijkheden voor zonnepanelen op de nieuwe schuur en voor een luchtwasser. Als je dat combineert met een diervriendelijk systeem als Peter’s Farm, heb je volgens mij de sleutel in handen naar een toekomstbestendige kalversector.

  • Erik en Ilona van Dijk
  • Gevestigd in Everdingen, Utrecht
  • 2 kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 26 September 1998
  • Bijzonderheden: Wij zijn de tweede generatie Peter’s Farm en kalverhouder.
  • Hobby’s: Erik: op de eerste plaats zijn werk, oldtimers repareren, naar de bioscoop of op de bank een filmpje kijken. Ilona: kan je s ’avonds veel in de sporthal vinden waar zij lesgeeft in verschillende sporten daarnaast doet ze recreatie volleybal.

« Terug
Kootwijkerbroek
40

Familie Hazeleger

Wierden
40, 80

Familie Dekker

Nunspeet
40

Familie Pap

Sambeek
80

Familie Derks

Hollandscheveld
77

Familie Karssies

Everdingen
40

Familie Van Dijk

Heeswijk-Dinther
35

Familie Van der Valk

Garderen
80

Familie Pluim

Otterlo
40

Familie Jansen

Ruinen
40

Familie Prins

Vaassen
43, 60-65

Familie Gerritsen

Nunspeet
40

Familie Kleijer

Dodewaard
60-80

Familie Van Garderen

Someren
70

Familie Schakel

Sint-Isidorushoeve
60, 70, 75, 80

Familie Mensink

Lunteren
40, 70

Familie Siebelink

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen