Familie Van den Berg

Dronten
40

Toen mijn vader deze kalverhouderij in 2001 overnam, was het al een Peter’s Farm. Wij hebben echt een familiebedrijf. Mijn ouders, broer en mijn vrouw en ik leveren allemaal ons aandeel in de verzorging van de kalveren op deze Peter’s Farm kalverhouderij en drie andere locaties met gangbare huisvesting. Zelf vind ik het heerlijk om tussen de dieren te lopen en ze te observeren. Ze zijn afkomstig van veel verschillende melkveehouders. Dan is het zeker in het begin belangrijk elk kalf in de gaten te houden hoe het reageert op de nieuwe huisvesting en voeding. Zit hij lekker in zijn vel? Zo niet, hoe lossen we dat op? Dat is telkens weer een aandachtspunt. Janneke en ik zijn sowieso gek van dieren. Ik heb al van kleins af al mijn geiten en Janneke besteedt haar vrije uurtjes graag aan paardrijden en het dollen met de honden.

Aangenaam verrast door de speeltjes in de stal 

Ooit hebben we alle filiaalmanagers van een Nederlandse supermarktketen op bezoek gehad voor een presentatie, een rondleiding door de stallen en een culinaire afsluiting. Zij waren vooral aangenaam verrast door het vele licht, de rust en de ruimte in de stallen. En daarnaast de speeltjes voor de kalveren. Er hangen skippyballen, spenen en schuurborstels in de stal. 

Zelf zijn we gek op kalfsvlees. Onze favorieten zijn kalfshaas en kalfsoester. Ook laten wij er worst (rook- en verse worst} en gehakt maken. Wat het geheim van smakelijk kalfsvlees is? Vakmanschap, goede voeding en rust in de stal. Kortom, de basisingrediënten van Peter’s Farm. Ik ben er trots op dat we met z’n allen zo’n mooi bedrijf hebben opgebouwd.

  • Wilco en Janneke van den Berg
  • Gevestigd in Dronten, Flevoland
  • 1 kind
  • Een Peter’s Farm sinds 1998
  • Bijzonderheden: We hebben zonnepanelen op het dak van de stal.
  • Hobby’s: Wilco: de geiten en tuinieren; Janneke: paardrijden (dressuur) en de honden

« Terug
Nunspeet
40

Familie Kleijer

Hollandscheveld
77

Familie Karssies

Everdingen
40

Familie Van Dijk

Heeswijk-Dinther
35

Familie Van der Valk

Ruinen
40

Familie Prins

Nunspeet
40

Familie Pap

Otterlo
40

Familie Jansen

Sint-Isidorushoeve
60, 70, 75, 80

Familie Mensink

Dodewaard
60-80

Familie Van Garderen

Garderen
80

Familie Pluim

Someren
70

Familie Schakel

Sambeek
80

Familie Derks

Vaassen
43, 60-65

Familie Gerritsen

Kootwijkerbroek
40

Familie Hazeleger

Wierden
40, 80

Familie Dekker

Lunteren
40, 70

Familie Siebelink

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen