Familie Ploegmakers

Heesch
40

Peter’s Farm is voor ons hét houderijsysteem. De intense omgang met de dieren maakt het boer zijn juist zo rijk en lonend. De kalveren zijn allemaal anders, omdat ze van verschillende melkveehouderijen komen. Daar hou je rekening mee. Je geeft de kalveren individuele aandacht. Het is echt management per kalf. 

Management per kalf

Wij voeren de kalveren onbeperkt muesli. Daarin zit onder meer granen, brokken en geplet maïs. Dit ruwvoer stimuleert hun pensontwikkeling. Daarnaast krijgen ze water en hoogwaardige kalvermelk. Dat laatste via een drinkautomaat die is gekoppeld aan een pc. Bij een storing ontvang ik een bericht op mijn smartphone en kan ik gelijk ingrijpen. Ons kun je nooit verwijten dat we de kalveren te weinig of eenzijdig voeren. 

We hebben in het verleden een aantal schoolklassen op bezoek gehad. Dat was keimooi. De kinderen waren verbaasd over de ruimte die de kalveren hebben en het licht in de stal. En uiteraard wilden ze allemaal de kalveren aaien.

  • Marco en Carla Ploegmakers
  • Gevestigd in Heesch, Noord-Brabant
  • Eén kind
  • Een Peter’s Farm sinds 1999
  • Bijzonderheden: Verbouwen ook suikerbieten, maïs en wintergerst. Naast de Peter’s Farm is een natuurgebied aangelegd met veel flora en fauna

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen