Familie Pap

Nunspeet
40

Als je mij vraagt wat ik het fijnst vind aan Peter’s Farm, dan zeg ik: het contact met de dieren. Wij zijn altijd actief in de stal. Als het moet dag en nacht. Daardoor bouw je ook een band met ze op. De kalveren kennen je. Sommige zijn erg speels. Je kunt ze roepen en ze komen dan echt naar je toe. Bijna net als met een paard of hond. Onze kinderen geven de opvallende kalveren een naam. We hadden bijvoorbeeld een kalf dat wat kaal was en die hebben we Gertje genoemd.

Liefde voor het vak geeft plezier

Bij de kalverzorg volgens Peter’s Farm hoort ook een hoog hygiëneniveau. We hebben een hygiënesluis. Bezoekers worden geregistreerd, dragen altijd bedrijfskleding in de stal en stappen door een ontsmettingsbak. Het is hard werken, maar ons hoor je niet klagen. Liefde voor het vak geeft plezier. En we zijn op dit bedrijf nog lang niet uitontwikkeld. 

We willen meegaan met de tijd en nieuwe inzichten en technieken toepassen. Zo hebben we in een deel van de stallen tegenwoordig rubberen vloeren. Het ouderwetse oog van de meester, die zijn kalveren in de gaten houdt, en de moderne, hightech opvattingen over de bedrijfsvoering; die verbinding maakt Peter’s Farm zo fascinerend. 

  • Krijn en Janny Pap
  • Gevestigd in Nunspeet, Gelderland
  • Drie kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 2001
  • Hobby’s: Paarden en onze zwarte Labrador & Snuf

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen