Familie Mulder

Emst
40

Mijn ouders houden kalveren vanaf het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw. Al vanaf jongs af aan hielp ik ze al met voederen, hoewel zij dat waarschijnlijk meer ervoeren als ‘voor de voeten lopen’. Dat is nu veranderd in het leiden van het hele bedrijf. In 1998 kwam ik van de hoge landbouwschool, boordevol jeugdige energie en innovatieve ideeën over de bedrijfsvoering. In het systeem van Peter’s Farm kan ik van harte mijn ambities doorvoeren. Als persoon hou ik erg van dieren en als jonge ondernemer zoek ik de vernieuwing en de uitdagingen op.

Staan voor Peter’s Farm

In 1999 zijn we een nieuwe stal gaan bouwen om met Peter’s Farm te kunnen beginnen. Ondernemen zit kalverhouders in het bloed. We willen steeds weer verder. Stilstand is achteruitgang. Maar het moet wel verantwoord gebeuren, in harmonie met de schepping. Inmiddels hebben we ook zonnecollectoren voor het opwekken van energie en een hout gestookte CV installatie. Een zonneboilerssysteem voor het verwarmen van het water voor de kalvermelk is inmiddels aangeschaft en hopen we binnenkort op het dak te plaatsen. In deze tijd red je het niet meer als puur economische boer. Je moet ergens voor staan, zoals wij met Peter’s Farm.

  • Daan en Petra Mulder
  • Gevestigd in Emst, Gelderland
  • Zes kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 1999
  • Bijzonderheden: naast de houderij hebben we 20 hectare grond
  • Hobby’s: Het houden van koeien en met de quad over het land rijden om ze te observeren.

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen