Familie Kleijer

Nunspeet
40

Kees is op zijn 17e gaan werken voor een veevoederbedrijf en heeft altijd als hobby kalveren gehouden. Peter’s Farm was het concept waarbij al zijn eigen ideeën over het houden van kalveren op hun plek vielen. Wij zijn eerste generatie, maar de tweede generatie loopt zich al warm. Onze tweede zoon Renco helpt onder andere bij de opstart van de kalveren.

Zuinig zijn op de wereld die je achterlaat

Wij willen graag Peter’s Farm visie op dierenwelzijn uitdragen. Daarmee geven we aan dat we ons verantwoordelijk voelen voor de wereld om ons heen. Noem het rentmeesterschap, zuinig zijn op de schepping die je achterlaat. We hebben veel open dagen georganiseerd. Ik schat dat we tot nu toe zo’n 3.000 mensen over de vloer hebben gehad. Daaronder ook hoog bezoek. Sjeiks uit het Midden-Oosten en oud-landbouwminister Piet Veerman zijn bij ons binnen geweest.

Persoonlijk vind ik dat het beroep van boer onderschat wordt. Als je ziet met hoeveel regelgeving wij te maken hebben, dan ben je soms meer boekhouder dan boer. Regelmatig worden controles uitgevoerd op alle aspecten van onze bedrijfsvoering. Het dierenwelzijnsonderzoek door de Universiteit van Wageningen heeft op ons bedrijf plaatsgevonden. Waar we trots op zijn is de installatie die we hebben ontwikkeld voor het scheiden van kalvermest. Dat draagt bij aan een duurzame kalverhouderij. Hopelijk kunnen op termijn meer Peter’s Farm boerderijen profiteren van deze vernieuwing. Het maakt Peter’s Farm alleen maar sterker.

  • Kees en Gerda Kleijer
  • Gevestigd in Nunspeet, Gelderland
  • Vier kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds (1996)
  • Bijzonderheden: Hebben allerlei bijzondere gasten ontvangen, van Japanse dierenartsen tot sjeiks uit het Midden-Oosten en toenmalig landbouwminister Piet Veerman
  • Hobby’s: We delen een voorliefde voor paarden met onze dochter, fanfare en Egerländer Band, zingen, barbecueën en ondernemen

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen