Familie Hakkenberg

Vaassen
40

Paul is een echte ‘stadsjongen’, afkomstig uit Dordrecht. Het boerenbloed kon hij ontwikkelen tijdens vakanties bij familie op het platteland. Gelukkig, want hierdoor heb ik hem ook leren kennen. Ik ben wel geboren en getogen op het platteland en wilde graag een boer als man. In 1996 konden we een kalverhouderij kopen. In 2002 hebben we de eerste schuur omgebouwd naar het Peter’s Farm-concept, in 2005 volgde de tweede.

Wat vakanties teweeg brengen...

Kalveren zijn van nature kuddedieren, en dat is ook het uitgangspunt voor Peter’s Farm. Het geeft veel voldoening om ze in een ruime schuur te zien dartelen. Een Peter’s Farm heb je omdat je van dieren houdt. Dat geeft je de overtuiging om er het beste van te maken. Dat betekent niet dat je elke minuut van de dag bezig hoeft te zijn met de kalveren. Dat is het fijne van Peter’s Farm. Als je het goed voor elkaar hebt, kunnen de kalveren zichzelf vermaken en voeden. Het geeft ons de ruimte om het werk te combineren met gezin, hobby's en vrijwilligerswerk.

We hebben nog ideeën genoeg voor onze Peter’s Farm. Bij leven en welzijn willen we een nieuwe schuur neerzetten, waarbij we extra kijken naar de ventilatiemogelijkheden. Het verbouwen van de kapschuur staat op ons verlanglijstje, alsmede een nieuwe voerkeuken. En iets verder in de tijd denken we eventueel aan zonnecollectoren. Een tijdje geleden zijn drie leraren van Paul bij ons op bezoek geweest. Zij waren onder de indruk van ons bedrijf. Vonden het enorm leuk hoe een man met een stadse achtergrond zoiets samen met zijn vrouw op kan zetten! We hopen dat we met Gods hulp nog lange tijd op deze positieve manier met de kalveren bezig mogen zijn!

  • Paul en Gerrie Hakkenberg
  • Gevestigd in Vaassen, Gelderland
  • Vijf kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 2002
  • Bijzonderheden: Gerrie’s broer verderop in de straat heeft ook een Peter’s Farm.
  • Hobby’s: Paul: klussen, orgel spelen en zijn legertruck;
    Gerrie: fotograferen, zingen, dichten en creatief bezig zijn.

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen