Familie Gerritsen

Vaassen
43, 60-65

Ons familiebedrijf is enkele generaties oud. In 2005 hebben we het overgenomen van mijn ouders. Ik werkte toen zeven jaar met hen in een maatschap. In die tijd zijn we ook overgestapt op Peter’s Farm. We houden al kalveren sinds 1975. Maar toen we kennismaakten met dit zeer diervriendelijke systeem, was de beslissing snel genomen. 

Peter’s Farm ideale tak binnen ons bedrijf

Peter’s Farm is een manier van het houden van kalveren die niet alleen goed is voor het welzijn van het dier, maar ook voor de boer. Je hebt veel contact met de kalveren. Wij hebben ook 2 stallen met opfokhennen, van kuiken tot leghen. Opvallend is het verschil in benadering. Kippen zie je meer als koppel, een kalf als individueel dier. Eind 2006 hebben we een nieuwe stal gebouwd volgens Peter’s Farm. Dat hebben we grotendeels zelf gedaan. Doe-het-zelven is een grote hobby van ons. In deze stal hebben de kalveren alle ruimte om te bewegen en te luieren en mogen ze onbeperkt ruwvoer en water tot zich nemen. Onze buurman en zwager heeft ook een Peter’s Farm en helpen elkaar waar nodig.

Mijn ouders wonen nog bij het bedrijf en werken nog mee. Verder blijven we zoeken naar dingen die het werk vergemakkelijken en te optimaliseren. We onderzoeken de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak van de schuur te plaatsen om in de toekomst een goed renderend bedrijf te hebben. Met Peter’s Farm als duurzame factor.

  • Gerrit en Adriana Gerritsen
  • Gevestigd in Vaassen, Gelderland
  • Acht kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 2003
  • Bijzonderheden: Een echt familiebedrijf.
  • Hobby’s: Gerrit: bouwen, alles zelf doen (timmerman, lasser, elektricien en stukadoor); Adriana: schilderen en dingen opknappen, creatief bezig zijn.

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen