Familie Dekker

Wierden
40, 80

Onze missie luidt: topkwaliteit kalfsvlees produceren op een dier- en milieuvriendelijke manier. Dit is een continue zoektocht naar de optimale balans tussen economische belangen aan de ene kant en dierenwelzijn en milieubeheer aan de andere kant. Het Peter’s Farm systeem past naadloos bij deze missie.

De kalveren hebben de ruimte, krijgen gevarieerd te eten en kunnen hun eigen ritme bepalen. We merken sinds de overstap naar Peter’s Farm dat de dieren speelser en rustiger zijn dan voorheen. De ster die we van de Dierenbescherming hebben gekregen, is hier een fijne bevestiging van. 

Een missie in dierenwelzijn en milieuzorg

Ook in de zorg voor het milieu gaan we ver. Zo hebben we onze energievoorziening drastisch onder handen genomen, onder meer door 300 zonnepanelen te installeren. Een biomassaketel produceert het warm water voor de bereiding van de kalvermelk en voor het verwarmen van de stallen. Ook hebben we voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van een mestvergister. Tot slot verbouwen we maïs op korte afstand van ons bedrijf. Daarvoor gebruiken we de mest van onze eigen kalveren. Daarmee is de ecologische cirkel rond. 

Als het even kan pakken wij onze racefiets. We hebben al een paar keer deelgenomen aan de Delta Ride of the Roses. De opbrengst hiervan gaat naar de KWF Kankerbestrijding. 

  • Jan en Dinanda Dekker
  • Gevestigd in Wierden, Overijssel
  • Drie kinderen
  • Onze zoon Julian werkt enkele dagen per week op onze houderij
  • Een Peter’s Farm sinds 1997
  • Bijzonderheden: De opening van de nieuwe stal werd gevierd met een buurtbarbecue

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen