Familie De Kruif

Uddel
40

Gert en Jenny de Kruif hadden vroeger een boerderij in Langbroek (Provincie Utrecht) waar zij onder andere koeien molken, kalveren hielden en paardenhooi verkochten. Ook waren ze druk met het verbouwen van pompoenen en kalebassen. Het agrarisch ondernemen is bij Gert (4e generatie) met de paplepel ingegoten. In de zomer van 2019 verhuisden ze samen met hun zoon Kees en zijn vrouw Dieneke naar het Gelderse Uddel om hier de reeds bestaande Peter’s Farm kalverhouderij over te nemen. 

De speenvoedering geeft de kalveren veel bevrediging voor hun zuigbehoefte

Het automatische speenvoedersysteem voorziet zeker in het begin in de zuigbehoefte en geeft de kalveren veel rust doordat er een natuurlijke rangorde ontstaat. Onze Peter’s Farm kalveren lopen vrij rond in kuddes en hebben veel ruimte en afleiding. Het plezier en genot waarmee zij tegen de borstels aan schuren en met de skippyballen spelen is heerlijk om te zien. Gert en Kees regelen alles met betrekking tot het voeren en verzorgen van de kalveren. Jenny helpt bij de opstart en verzorgt de schoonmaak. Dieneke doet de complete administratie. Naast alle werkzaamheden op de houderij werkt Kees ook nog als zzp’er in de dienstverlening (o.a. bestrating, timmerwerk, etc.).

Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werk zo afwisselend. Het voeren van de kalveren maakt ons blij. Het geeft ook veel voldoening om kalveren die het wat moeilijker hebben extra verzorging te geven. Gert prijst het uithoudingsvermogen van Kees. Beide vullen elkaar goed aan. Gert heeft veel ervaring en Kees de energie. Inmiddels hebben we zonnecollectoren om het water voor de melk op te warmen en we willen graag ook nog zonnepanelen om energieneutraal te worden. Hiermee wordt onze houderij toekomstbestendig voor de volgende generatie. 

•    Gert & Jenny en Kees & Dieneke De Kruif
•    Gevestigd in Uddel, Gelderland
•    6 kinderen en 4 kinderen
•    Een Peter’s Farm sinds 2019
•    Bijzonderheden: samen hebben ze een maatschap en wonen ze onder één dak; het huis is in tweeën verdeeld.
•    Bijzonderheden: we hebben 2 hectare grasland en fokken ook bonte schapen.
•    Hobby’s: Gert: doet nog graag kleinschalig agrarisch loonwerk. Voor Kees is werk zijn hobby en klust hij graag, Dieneke heeft samen met de kinderen een plantenkas. Jenny heeft een moestuin waar ze met plezier in werkt en de hele familie van geniet.


« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen