Familie Brinks-Bakhuis

Holten
40

Ik ben tweede generatie boer. Mijn vader hield melkkoeien en kalveren en ik hielp hem waar ik kon. Toen ik het overnam, ben ik alleen doorgegaan met de kalveren. In 1997 kwamen Hermien en ik in aanraking met Peter’s Farm. We waren onmiddellijk verkocht. Zo horen kalveren te leven: vrij. Rennen, spelen en rusten, wanneer zij dat willen. Waar ik echt een warm gevoel van krijg is als de kalveren heerlijk languit bij elkaar liggen.

Mensen en kalveren niet in een keurslijf stoppen

Binnen Peter’s Farm is er ruimte voor het laten ontstaan van de natuurlijk rangorde bij kalveren. Omdat ze zelf kunnen kiezen wanneer ze eten of drinken, zie je vaak dezelfde kalveren zich als eerste melden. Dankzij de chip in het oor weet de computer precies welk kalf in het drinkstation staat en hoeveel en hoe snel de kalvermelk nuttigt of hoe vaak hij terugkomt. Dat geeft je al een aardig beeld van het welzijn van het kalf. Maar het belangrijkste is om als boer tussen de kalveren te lopen. Dan zie je meteen welk dier extra verzorging nodig heeft.

Wij zijn tevreden met ons bedrijf en hebben geen uitbreidingsplannen. Zelf handel ik nog in koeien en schapen en Hermien werkt parttime in een kledingwinkel. Al die verschillende activiteiten zorgen voor een rijk bestaan. Bij mensen is het hetzelfde als bij kalveren: ze moeten afwisseling hebben. Je moet ze niet in een keurslijf willen persen. 

  • Henk en Hermien Brinks
  • Gevestigd in Holten, Overijssel
  • Drie kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 1997
  • Bijzonderheden: Hermien werkt parttime in een kledingwinkel
  • Hobby’s: Henk: kippen, oude solex uit 1960 en fanatiek supporter van FC Twente; Hermien: tuinieren, yoga, lezen en wandelen

« Terug
Vaassen
43, 60-65

Familie Gerritsen

Everdingen
40

Familie Van Dijk

Sint-Isidorushoeve
60, 70, 75, 80

Familie Mensink

Wierden
40, 80

Familie Dekker

Dodewaard
60-80

Familie Van Garderen

Someren
70

Familie Schakel

Hollandscheveld
77

Familie Karssies

Nunspeet
40

Familie Kleijer

Nunspeet
40

Familie Pap

Kootwijkerbroek
40

Familie Hazeleger

Otterlo
40

Familie Jansen

Heeswijk-Dinther
35

Familie Van der Valk

Garderen
80

Familie Pluim

Sambeek
80

Familie Derks

Lunteren
40, 70

Familie Siebelink

Ruinen
40

Familie Prins

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen