Familie Berkelaar

Uddel
40-45

2011 was voor ons een mijlpaaljaar. We vestigden ons in Uddel en begonnen een Peter’s Farm. Daarvoor hadden we een rundvee- en schapenbedrijf in het Groene Hart. Wij zijn in hart en nieren boer en altijd bezig met dieren. Jan is al vanaf zijn 18e actief in de veehouderij en ook in zijn vrije tijd kan hij het niet laten. De kalverhouderij in Uddel bood ons een nieuwe uitdaging: we konden ervaring opdoen met een manier van kalveren houden die ons vanwege de diervriendelijkheid geweldig aansprak, namelijk Peter’s Farm.

Een Peter’s Farm als nieuwe mijlpaal

Naast kalveren in groepshuisvesting houden we ook Peter’s Farm kalveren. Zij lopen vrij rond in kuddes en hebben veel ruimte en afleiding. Het plezier en genot waarmee zij tegen de borstels aan schuren en met de skippyballen spelen is heerlijk om te zien. Jan regelt alles met betrekking tot het voeren en verzorgen van de kalveren, Dicky helpt hierbij dagelijks en verzorgt de complete administratie. 

Regels zijn belangrijk, maar het gaat ook om het welzijn van de dieren. Dat is bij een Peter’s Farm in goede handen. Wij lopen veel rond in de stal om de kalveren te observeren en krijgen via de computer een goed beeld van hun eet- en drinkgedrag. We letten ook op een andere manier op hun gezondheid. We hebben een hygiënesluis aangelegd als bescherming tegen de overdracht van ongewenste ziektekiemen. Regelmatig krijgen we te horen dat het er bij ons zo netjes en opgeruimd uitziet.

  • Jan en Dicky Berkelaar
  • Gevestigd in Uddel, Gelderland
  • Een Peter’s Farm sinds 2011
  • Hobby’s: Jan: zoogkoeien houden en dikbillen fokken, Dicky: tuinieren en in de kas planten en groenten & fruit kweken (bijvoorbeeld sla en meloen). 

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen