Familie Poelstra

Ternaard
60

Mensen hebben vaak een bepaald beeld van een kalverhouderij. Dat het smoezelig is en de kalveren gescheiden van elkaar staan. Dan zijn ze dus nooit op een Peter’s Farm geweest! In 2006 hebben we een open dag gehouden, achteraf een van de hoogtepunten in ons boerenbestaan. ‘Ah, zit dat zo’, was een veelgehoorde reactie. 

Wij steken een hoop energie in de verzorging van onze kalveren. Dat de dieren gezond zijn en lekker in hun vel zitten, daar doe je het voor. Een kwestie van ze rust, ruimte en vrijheid gunnen. En goed voer. Daar krijg je topvlees voor terug. Wij eten zelf met speciale gelegenheden kalfsvlees. 

Vooral doorgaan met Peter’s Farm

Wij hebben geen eigen land en onze mest vervoeren we naar velden in de buurt. Dat doen we met ons eigen loonbedrijf, dat ook gespecialiseerd is in het schoonmaken van sloten. Het mooiste compliment dat we kunnen krijgen is dat we nog even moeten doorgaan. Dat klinkt niet zo jubelend, maar bedenk wel: voor nuchtere Friezen is het zeker een blijk van waardering.  

  • Roel en Elly Poelstra
  • Gevestigd in Ternaard, Friesland
  • Twee kinderen
  • Een Peter’s Farm sinds 1998
  • Bijzonderheden: Roel heeft zelf de stal verbouwd waardoor de kalveren naar buiten kunnen kijken en bij de open deuren een frisse neus kunnen halen.

« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen