Wiener Schnitzel

Ingrediënten

  • 4 x kalfsschnitzels
  • 2 - 3 eieren
  • ca 50 g bloem
  • ca 200 g paneermeel
  • ca 300 g boter en olie
  • 1 citroen
  • 4 ansjovissen
  • kappertjes
  • vossenbessen
  • 2 takjes peterselie
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bedek de schnitzels met vershoudfolie en sla ze plat. Gebruik hiervoor een pan of een vleeshamer. Kluts de eieren en meng peper en zout naar smaak door het paneermeel. Neem 3 borden met daarop respectievelijk meel, ei en paneermeel.

Haal de schnitzels vervolgens één voor één aan beide zijden eerst door het meel, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Bak daarna de schnitzels aan beide zijden in de hete boter en olie tot ze goudbruin zijn. Dep de kalfsschnitzels met keukenpapier.

Spoel de citroen met heet water af, droog de schnitzels af en snijd deze in de lengte in vieren. Spoel de peterselie af, schud het droog en rits de blaadjes. Serveer de kalfsschnitzels met citroen, een opgerolde ansjovis, kappertjes, peterselie en vossenbessen.

Tip: Wie niet van ansjovis of kappertjes houdt, kan deze gewoon weglaten.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen