Weidechampignons gevuld met kalfsgehakt

Ingrediënten

  • 300 gram kalfsgehakt
  • 12 grote weidechampignons
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram ontbijtspek
  • ½ eetlepel versgehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 200 gram broccoli
  • 1 grote aardappel
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas of Gruyère

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° C. Borstel de weidechampignons schoon. Haal voorzichtig de steeltjes eruit zodat de hoedjes heel blijven. Hak de stelen en voeg ze bij het kalfsgehakt. Pel de sjalotjes en snipper ze. Hak of snijd het ontbijtspek zeer fijn. Meng sjalotjes, ontbijtspek, peterselie, geperste knoflook, peper, zout en tomatenpuree door het kalfsgehakt.

Smelt de helft van de boter en bak hierin het kalfsgehaktmengsel rul in 10 minuten. Verdeel intussen de broccoli in roosjes. Schil en was de aardappel en snijd deze in blokjes. Kook de broccoli en de aardappelblokjes 12 minuten. Giet kokend water over de tomaat, ontvel deze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng 2 eetlepels paneermeel en 1 eetlepel geraspte kaas en roer dit door het kalfsgehakt.

Vul de champignons met het gehaktmengsel. Vet een ovenschaal in met de rest van de boter. Zet de gevulde champignons 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Pureer intussen de gare broccoli en de aardappel. Meng de rest van de kaas erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Presenteer de gevulde weidechampignons op een bedje van groentepuree en tomatenblokjes.

Tips: * Serveer er een kruidencrème bij door crème fraîche of zure room te mengen met verse groene kruiden.

* Voeg in plaats van tomatenpuree mosterd bij het kalfsgehakt en vervang de grote weidechampignons door grot- of kastanjechampignons.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen