Vlaamse kalfspot

Ingrediënten

  • 750 gram kalfsborst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gram boter
  • 2 deciliter kalfsfond of bouillon
  • peper, zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel versgehakte tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 jeneverbessen
  • 1 theelepel bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 wortel
  • 1/2 struikje bleekselderij
  • 1 flesje kriekenbier
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 deciliter room

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsborst
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfsborst in niet te kleine blokjes. Pel de uien en snipper deze. Verhit de olie en braad het vlees rondom aan. Voeg de uien toe en laat ze lichtbruin worden.

Verwarm de bouillon, giet deze erbij en voeg peper, zout, alle kruiden en de mosterd toe. Meng de wortel en de bleekselderij door het gerecht. Giet het bier erbij en stoof met het deksel op de pan 45 minuten.

Meng de bloem, de honing en de bruine suiker door de room, roer het mengsel door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage warmtebron.

Serveer er gekookte aardappelen en witte bonen of snijbonen bij.

Tips: *Probeer een ander soort bier.

*Gebruik siroop of 1 dikke plak kruidkoek in plaats van de honing en de suiker.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen